Qui som

Qui som i que fem.

En contacte

Fes-nos arribar les teves propostes.

dimarts, 19 de novembre del 2013

Activitats de tarda el Correllengua

La  tarda començava amb les expectatives molt altes. Representaríem acompanyats de música, el conte "El portador de lletres" del Sigfrid Barqué.
El Roderic és el protagonista del conte, busca les lletres catalanes arreu del món per a dur-les en algun indret on puguin realitzar la seva feina. Aquest país, tal i com ho relata el conte serà Catalunya!.
Ens va acompanyar la música de "Quintet Bell Bress".
A continuació, vam gaudir del berenar per agafar forces i continuar amb la gincamma.
I amb molt de gust en Roderic us diu: FINS L'ANY VINENT!!!!!









dimecres, 13 de novembre del 2013

reportatge al diari "Segre"


dijous, 31 d’octubre del 2013

"Com resoldre conflictes amb la paraula" a càrrec de Francesc Granja


dimecres, 30 d’octubre del 2013

1er acte del Correllengua, presentació del llibre "Lliure o morts"

El mati del diumenge va començar amb la presentació del llibre "Lliures o morts".
Els seus autors, David de Montserrat i Jaume Clotet ens van explicar d'on va sorgir la idea d'aquest llibre, com va ser el procés de creació i posteriorment, van desenvolupar la temàtica del llibre.
Al finalitzar, va ser el torn de paraules, parlant sobretot de la situació de Catalunya i la perspectiva de futur.
I el moment de firmar llibres.
També, els vam obsequiar amb el llibre d'història sobre Golmés.


Gràcies al David i al Jaume, per la seva amabilitat i claredat en el moment de l'exposició.





dimarts, 22 d’octubre del 2013

Tècniques emocionals a càrrec de Jordi Palau.


 Aquest dissabte vam iniciar les sessions dins el cicle "Viure les emocions".
En aquesta primera xerrada en Jordi Palau, educador emocional, va fer una introducció a que s'entén per coaching.
També, va parlar de totes aquelles accions que podem fer per a mantenir una estabilitat en la nostra forma de relacionar-nos.
Va destacar que moltes vegades no ens donem compte que amb el nostre comentari podem afectar a l'estat d'ànim de l'altra persona. I que no es difícil saludar amb un somriure, i aquest somriure es va contagiant de uns als altres, fomentant una convivència més agradable.
Tots els assistents a la xerrada ens ho vam passar d'allò més bé mentre reflexionàvem sobre aquells comportaments que el Jordi explicava i que en la majoria dels casos potser realitzen d'una forma inconscient.

Des de la web de l'Ateneu Golmesenc, volem aprofitar per agrair la complicitat del Jordi i que compartís els seus coneixements amb els vilatans del seu municipi.

També agraïm la vostra assistència i us esperem a les següents sessions.

Gràcies a tots!!!






Cartell Correllengua 2013


dimecres, 9 d’octubre del 2013

1er correllengua i un conte especial

Organitzar qualsevol activitat es fa amb il·lusió, però el corre - llengua es d'aquelles que pertany a la nostra identitat catalans, per tant es realitza amb una emoció especial.

El Sigfrid Barqué ens va explicar el conte que estava escrivint i a partir d'ell realitzarem les activitats del nostre primer corre - llengua.

El conte comença així ...

"Fa molt i molt de temps, a l’altra banda del mar, hi vivia un vailet molt eixerit que duia per nom Roderic  Traginaire i, vet aquí, aquest era el seu ofici: TRAGINAR. En Roderic es guanyava la vida portant coses d’un costat a l’altre: que al pastisser  li mancava farina, doncs avisava en Roderic i ell l’anava a buscar i la hi duia, que el terrissaire havia d’enviar un carregament de gerros a l’altre costat de les muntanyes, en Roderic agafava el seu carro i les creuava rabent com un llamp, i així era com dia rere dia en Roderic transportava coses pels demés alhora que coneixia gent nova i nous llocs. Al final del dia, quan el Sol cau sobre el mar, en Roderic s’asseia sempre a la platja a contemplar la posta i a menjar pipes fins que es quedava adormit sobre la sorra de pur cansament. ... "

Com deu continuar??? 

dimecres, 2 d’octubre del 2013

Nou projecte: recopilació d'històries de Golmés

Comença el setembre, comencen nous projectes, noves idees, expectatives, il·lusions, ...
Això ens porta a començar una nova idea! Tots tenim records i anècdotes de la nostra infància, que compartim amb els companys de la nostra generació, però també amb aquells que, tot i ser uns quants més grans o petits que nosaltres també ho van viure, amb matisos i fets variants, però al cap i a la fi, tot forma part de la nostra vida.
On jugàvem després de la sortida del col·legi? I la nostra primera festa al poble? I aquell pub que ja no existeix? ... Ens agradaria recollir totes aquestes vivències, i també, la d'aquells que per un motiu o altre esteu vivint a Golmés.
En Jordi Palau conjuntament amb l'Ateneu Golmesenc, ens agradaria recollir totes aquestes anècdotes, històries, curiositats, records, etc Tot allò que anem recordant i que d'una manera o altra volem que es vagi transmeten. El Jordi està creant una web on s'aniran recollint tot allò que vosaltres ens feu arribar i aquesta web anirà creixent amb totes les històries que s'aniran entrellaçant generacionalment entre tots nosaltres.
Com ha de ser aquest text? com vosaltres vulgueu! Una història més llarga, una conversa entre dos amics recordant un moment determinat, un dibuix, ...
On ho poder fer arribar? al correu de l'Ateneu Golmesenc: ateneu@golmesenc.cat. Al correu del Jordi: suspiciouscadillac@gmail.com. O de forma personal a qualsevol dels membres de l'Ateneu.
Hi ha algun termini de lliurament? no, el projecte anirà creixent a mesura que anem recollint històries.
I ja sabeu, com sempre esperem la vostra col·laboració!!!

dimarts, 24 de setembre del 2013

Els dibuixos que vàrem fer al taller infantil "Interpretem la poesia de Salvador Espriu"


 El diumenge 22 de setembre, tots plegats ens vam posar a interpretar el poema "Barques de paper" de Salvador Espriu.
Aquests són els dibuixos amb els quals, es va finalitzar el taller, després d'entendre el significat del poema.
Ens ho vam passar d'allò més bé, i al final del taller tots els nens i nenes, i també els pares que els acompanyaven vàrem fer vaixells de paper.
Gràcies a tots per la vostra assistència!
















dimecres, 18 de setembre del 2013

1era Marxa de Torxes per la Independència

Adherir-te a una activitat que es realitza en molts municipis sempre fa respecte, i si és el primer cop que ho realitzes encara en fa més. Una activitat comuna significa que els resultats obtinguts han de ser positius més enllà del que la pròpia Ateneu desitgi, adquireixes una responsabilitat amb totes les associacions que organitzen aquell mateix acte i per tant, una responsabilitat amb el país.
Va ser emocionant veure els carrers de Golmés plens de les Torxes que duien els seus vilat
ans, sense converses, només amb la companyia dels grallers entonant les seves cançons.
Primer vàrem iniciar la nit amb una sardinada, a tothom li va agradar la sardina recent feta amb la barbacoa i amanida amb un all i julivert al punt.
I després, tots junts, recórrer els carrers de Golmés, iniciant la Marxa de Torxes l'estelada, acompanyant-la al seu pal, on des del 10 de setembre oneja per donar la benvinguda a tots aquells que entren al municipi, i als mateixos habitants de Golmés que hi retornem després d'un dia laborable.

divendres, 13 de setembre del 2013

recull fotogràfic de la 1era Marxa de Torxes per la Independència

encesa de les torxes
 

sardinada popular



llegint el manifest de la Marxa de Torxes



caminant pels carrers del poble


acompanyats dels grallers de l'associació juvenil els Gabatxets